Femei celebre din Neamț- Tereza Gogu - Atlas Aparthotel

Contact

Strada Petru Rareș, Nr. 9
Piatra Neamț, România
Email: office@atlastaparthotel.ro
Telefon: +40 771 110 013

Ținem legătura

Femei celebre din Neamț- Tereza Gogu

  /  Atracții   /  Femei celebre din Neamț- Tereza Gogu
Pictor din Neamt Tereza Gogu

Femei celebre din Neamț- Tereza Gogu

“Refugiul mi-a fost în artă. Am îndeplinit o îndatorire firească și necesară. M-am regăsit în mijlocul naturii care mi-a dat povețe. Nu ca să o copii ci pentru a fi mai aproape de sufletul omului”

Născută la 7 septembrie 1919 la Piatra Neamț, studiază la Academia de Arte Frumoase din Iași cu profesorii Jean Cosmovici, Otto Briese, Roman Simionescu. A debutat în timpul studenției, la Salonul Moldovei unde, două dintre lucrari – Victoria și Moșul – îi sunt premiate. Deschide peste 30 de expoziții personale.

„Viata in interiorul artei este o lupta continua pentru demnitate, frumos si adevar” Sunt cateva cuvinte din „crezul” artistei vizuale Tereza Gogu.

„Autoarea dăruieşte lirismul unui penel şi discreţia unei lumi duale, prin care floralul vegetal se alătură la florajul de lumină, emanat din privirile portretelor umane. Sînt cele două eflorescenţe ale planetei noastre, doritoare să absoarbă în ele infinitul firii, pe care, apoi, să-l reverse mereu înspre o aceeaşi nesfîrşire cosmică, învăluite fiind, acum, de sensibilitatea înţeleaptă a autorului.

Măiestria plastică a semnatarei a dăruit constelaţiilor florale o metamorfoză, abia oprită în clipa dinainte şi gata să reînceapă la următoarea zbatere de inimă, prin care acestea să se pietrifice diafan, spre a putea să înfrunte, liniştite, cavalcadele infinitului. De aceea, poate, creaţia sa florală pendulează, vizibil, între concretul sculpturii şi mirajul penelului, diminuîndu-se, astfel, pînă la totalitate, destinul lor de a fi „născătoarele” unor noi corole. Sînt, astfel, nişte cupe, din care emană vibraţii şi nuanţe, în care, niciodată, nu se vor zămisli porniri spre alte flori.”

Sursa http://www.ziarulderoman.ro/

You don't have permission to register
REZERVĂ ACUM