Ce hoteluri erau în Neamț în 1934 și cât costau camerele - Atlas Aparthotel

Contact

Strada Petru Rareș, Nr. 9
Piatra Neamț, România
Email: office@atlastaparthotel.ro
Telefon: +40 771 110 013

Ținem legătura

Ce hoteluri erau în Neamț în 1934 și cât costau camerele

  /  Generale   /  Ce hoteluri erau în Neamț în 1934 și cât costau camerele
Piatra Neamt orasul vechi

Ce hoteluri erau în Neamț în 1934 și cât costau camerele

Pentru promovarea turismului în România în perioada interbelică, în luna martie 1934 Consulatul General al României la New York transmitea către Ambasada României la Washington o informare despre tarifele camerelor de hotel din principalele orașe ale României.

Din această informare, păstrată în Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, aflăm cât costa în 1934 o cameră la hoteluri precum Athêné Palace din București, Hotelul Imperial din Craiova, Hotelul Grand din Constanța sau Hotelul Metropol din Piatra Neamț.

Aceste informații erau utilizate de diplomații români din Statele Unite ale Americii pentru promovarea turismului din țara noastră în rândul călătorilor și turiștilor americani.

Potrivit documentelor, o camera fără baie pentru două persoane costa la Athene Palace  350 lei, cu baie pentru o persoană 650 lei, cu baie pentru două persoane 600 lei, iar un apartament 800 de lei.

La hotel New York din Cluj se stătea cu 92 lei într-o cameră fără baie pentru o persoană, iar un apartament cu baie ajungea la 276 lei. Cel mai ieftin era la Transilvania cu 44 de lei o camera fără baie pentru o persoană

La Bacău, prețurile variau între 80 de lei pentru o cameră pentru o persoană (fără baie) și 260 de lei pentru două persoane (cu baie)

Prețuri la hotelurile din Neamț

În documentele Ministerului Afacerilor Externe, apar și cele două municipii din județul Neamț – Piatra-Neamț și Roman.

Astfel, la Piatra-Neamț se găseau 6 hoteluri: Metropol, Carol, Regal, Bistrița, Bulevard și Mihăilescu.

Prețul era între 50 și 80 de lei pentru camerele de o persoană sau două. Camerele nu aveau baie iar documentul specifica și faptul că la Carol era o singură baie în tot hotelul.

Totodată, erau incluse și două localități balneare și climaterice învecinate: Bălțătești (costul deplasării – 100 de lei – 36 km) și Oglinzi (costul deplasării – 150 de lei – 45 km).

Sursa https://www.stiri-neamt.ro/

You don't have permission to register
REZERVĂ ACUM